Reda-i corpului tau starea de bine prin masaj

Masajul este mai mult decat un rasfat, este o necesitate atat a trupului, cat si a mintii.

Masajul, indiferent de tipul acestuia, are multiple beneficii recunoscute inca din cele mai vechi timpuri. Acesta reprezinta una dintre cele mai eficiente metode de relaxare si eliberare a stresului cotidian, atat fizic, cat si mental, o arma impotriva anumitor imperfectiuni corporale, o cale pentru ameliorarea anumitor afectiuni.

În general, sesiunile profesioniste de masaj sunt adapte nevoilor clientilor, iar diferitele tipuri de masaj raspund oricaror nevoi. Masaj de relaxare, de recuperare, anticelulic sau alte tipurile speciale, cum ar fi cele cu bete de bambus sau pietre calde, sunt doar cateva dintre micile momente de bucurie pe care ni le putem oferi.

Masajul este considerat parte a medicinei alternative si complementare si este recomandat adesea alaturi de alte tratamente standard pentru diverse afectiuni medicale. Pe langa combaterea stresului si a durerilor si tensiunilor musculare, sesiunile de masaj au si alte beneficii importante:

– cresterea elasticitatii pielii si combaterea celilutei;
– eliminarea toxinelor din corp;
– cresterea mobilitatii articulatiilor;
– imbunatatirea circulatiei sanguine si a fluxului limfatic;
– diminuarea anxietatii;
– combaterea insomniilor;
– oferirea unui plus de energie, buna dispozitie si o concentrare mai buna;
– sprijinirea organismului in recuperarea dupa efort sau in procesul convalescenta.
– intarerirea imunitatii.

Efectele benefice se simt inca de la primele sedinte iar dupa cateva luni se vor observa imbunatatiri din multe pespective: calitatea somnului, tonus fizic si psihic, aspectul pielii. Însa, pentru o viata echilibrata atat fizic, cat si spiritual si mental, este ideala imbinarea unei diete variate si sanatoase cu sport si sesiuni regulate de masaj.